ΣΤΕΛΛΑ ΚΟΝΤΑΚΗ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, με καταγωγή από δυο μικρά ορεινά χωριά του Ηρακλείου Κρήτης, την Κασταμονίτσα και τη Λύττο Πεδιάδος.
Είμαι παντρεμένη και μητέρα 4 παιδιών, δύο αγοριών και δύο κοριτσιών.
Σπούδασα αισθητικός, ένα επάγγελμα με το οποίο ασχολήθηκα ελάχιστα, μιας και η αγάπη μου για την Κρήτη και ότι την αφορά, με ώθησε σε άλλες δραστηριότητες, πάντα σχετικές με τον τόπο μου.
Έτσι τον Σεπτέμβριο του 2009 ξεκίνησα να εργάζομαι ως Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στις σχολές χορού “ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ” του Κώστα Κυριακάκη και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους είχα και την πρώτη μου εκπομπή στο ραδιόφωνο με τίτλο “ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΡΕΤΟΥΣΑΣ”.
Από τότε, συνέχισα τις ραδιοφωνικές εκπομπές, έχοντας συνεργασία με όλα τα τοπικά κρητικά ραδιόφωνα, ώσπου σήμερα έχω τη χαρά να είμαι πλέον μέλος, της πιο δυνατής κρητικής ραδιοφωνικής ομάδας της Αθήνας, του DIAS FM, από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, με την εκπομπή “Κρήτη μου”.
Τον Απρίλιο του 2016 δημιούργησα την ιστοσελίδα “Κρήτη μου”, (από όπου και πήρε το όνομά της η εκπομπή μου στο DIAS FM), με σκοπό να συμβάλλω έστω και στο ελάχιστο στη διάδοση της πλούσιας παράδοσής μας και να μεταφέρω μέσα από αυτήν, την αγάπη μου για τον τόπο αυτό, που μπορεί να μη με γέννησε, αλλά είχα την ευλογία μεγαλώνοντας με γονείς κρητικούς να βιώσω πολλά από τα ήθη και τα έθιμά μας, τα οποία καταγράφηκαν στη μνήμη και την καρδιά μου.
Όσα όμως δεν βίωσα, τα μελέτησα και τα μελετώ ακόμα, γιατί πάντα υπάρχει κάτι όμορφο και σημαντικό να μάθεις για τον τόπο αυτό, που γέννησε πολιτισμό και αξίες!
Τον Μάϊο του 2016, έκανα μια προσπάθεια να μπω στο χώρο των εκδόσεων, δημιουργώντας τη δική μου εταιρία εκδόσεων, με τίτλο “ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΟΝΤΑΚΗ”, η οποία όμως δυστυχώς για διάφορους λόγους δεν μπόρεσε να συνεχιστεί και έτσι πλέον δεν υφίστανται.
Τον Αύγουστο του 2017, σε συνεργασία με τον μουσικό Αντώνη Καράτζη, διοργανώσαμε την 1η συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα για τα ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΚΡΗΤΗΣ, τιμώντας παράλληλα για την πολύτιμη προσφορά του, τον Αντώνη Ξυλούρη ( Ψαραντώνη), ενώ τον Σεπτέμβριο του 2018 διοργανώσαμε την 2η, πάλι με τον ίδιο σκοπό, τιμώντας τον Γιώργη Παπαδάκη.
Τον Σεπτέμβριο του 2019 θα πραγματοποίησω την πρώτη συναυλία της οποίας θα έχω την αποκλειστική οργάνωση και επιμέλεια, όπου όλα τα έσοδα θα διατεθούν στον
Οργανισμό “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μου φιλανθρωπικού χαρακτήρα, αλλά παράλληλα με στόχο να τιμηθούν και άνθρωποι, οι οποίοι έχουν προσφέρει τα μέγιστα στον πολιτισμό μας και όχι μόνο. Την συναυλία την έχω ονομάσει “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ” και στόχος μου είναι να καθιερωθούν στο μέλλον αυτές οι συναυλίες γιατί προσφέρουν χαμόγελα ψυχής, σε παιδάκια που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Είχα επίσης την τιμή να παρουσιάσω διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις άλλων φορέων, όπως τιμητικές εκδηλώσεις σπουδαίων μουσικών της Κρήτης, αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων με μαντινάδες καθώς και κρητικές βραδιές συλλόγων.
Θα είναι μεγάλη μου χαρά, η συμμετοχή σας στις εκπομπές μου, οι οποίες αντλούν θέματα από την παράδοση και τον πολιτισμό μας, αλλά παράλληλα και από την ίδια τη ζωή, σχολιάζοντας και αναλύοντας πολλές καθημερινές καταστάσεις που όλοι βιώνουμε κατά καιρούς.
Κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ 16:00 – 18:00, συντονιστείτε μαζί μας και ακούστε την εκπομπή “Κρήτη μου”,
μέσα από το ραδιόφωνο της καρδιάς μας και το μαγικό κλίκ που μας ενώνει…. www.diasfm.gr
Με εκτίμηση
Στέλλα Κοντάκη