ΒΑΝΑ ΚΟΥΜΙΩΤΗ

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ

Εδώ και πολλά χρόνια ανάμεσα στα άλλα ασχολούμαι και με την παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών με θέμα τη μουσική και τον πολιτισμό της Κρήτης.

Πρώτα σε δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, μετά στο Κρητόραμα στο Ηράκλειο και τώρα στον DIAS FM.

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο με καταγωγή το Τεφέλι Μονοφατσίου, μέσα στη μουσική και συγκεκριμένα μέσα στη μουσική της Κρήτης.

Από μικρή άκουγα λύρες κ λαγούτα…μαντινάδες…συνθέσεις & χωρατά της Κρήτης…αφού πατέρας μου ήταν ενας σπουδαίος μουσικοσυνθέτης και καλλιτέχνης της Κρήτης, ο Γιώργος Κουμιώτης.

Στο μυαλό μου έχω ακούσματα και εικόνες απο γλέντια χορούς και πανηγύρια, συγκεντρώσεις μουσικών αλλά και παρέες φίλων κ συνεργατών του πατέρα μου.

Άκουγα τις ιστορίες τους και τις αστείες περιπέτειες που ζούσαν για να πάνε εκείνα τα παλιά χρόνια από το ένα χωριό στο άλλο, όπου ήταν γλέντι, στον αγώνα και την προσπαθεια του καθενός να ξεχωρίσει και να καθιερωθεί.

Αξέχαστοι κι αγαπημένοι με τη λεβεντιά και την αγάπη τους για την Κρήτη…

Ανάμεσά τους ο Ξυλούρης…ο Σκουλάς…ο Γαργανουράκης…ο Σωπασής… ο Μουντάκης…ο Μελεσσανάκης…ο Παπαδάκης…ο Βενιανός… αλλά και Ξαρχάκος…Μαρκόπουλος…Ζαμπέτας…Λεοντής και τόσοι άλλοι…

Αξέχαστοι κι αγαπημένοι με τη λεβεντιά ..και την αγάπη τους για την Κρήτη.

Με άλλα λόγια λόγω του πατέρα μου και της αγάπης του για την Κρήτη και τον πολιτισμό του η ζωή μου διάβηκε γύρω από τη μουσική και όσους την υπηρετούσαν…Έτσι έμαθα να τιμώ την παράδοση και να ξεχωρίζω αυτούς που τη σέβονταν… Πώς ήταν δυνατόν λοιπόν να μην ασχοληθώ κι εγώ με τη μουσική;

Μέσα από το ραδιόφωνο και τις εκπομπές μου, το δικό μου μετερίζι, προσπαθώ πάντα για τη διάδοση και τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της μουσικής της Κρήτης στο πέρασμα των χρόνων. Όλα αυτά τα χρόνια συνεχίζω με αποκλειστικό θέμα τη μουσική και τους καλλιτέχνες έχοντας πάντα τον ίδιο σεβασμό και την ίδια αγάπη…

Με το όνομα και τη βαριά κληρονομιά που μου άφησε ο πατέρας μου ο Γιώργος Κουμιώτης, η αγάπη μου για τη μουσική γενικά αλλά και για τον πολιτισμό της Κρήτης… είναι μονόδρομος.

Κοντά σας με την εκπομπή ”ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” κάθε Παρασκευή απόγευμα 17.00-19.00 μόνο στον DIASFM!!!